ADHD - en skønhedsplet på hjernen?

torsdag den 24. marts 2011

Litteratur og fremgang i skriveprocessen

Vi havde i mandags vejledning på den første halvdel af projektet, som omhandler teori om ADHD, læring og inklusion samt behandling af data fra fremtidsværksteder og interviews. En rigtig spændende proces...
I denne uge læses og skrives der på livet løs for at færdiggøre denne første halvdel, og vi vil i den kommende tid på bloggen beskrive nogle af de bøger, som har inspireret os i vores arbejde.

"Bogen at leve med ADHD - da Rita flyttede ind" er en velskrevet og let tilgængelig bog skrevet af praktiserende speciallæge i børne- og ungdomspsykiatri Ane-Marie Erenbjerg.
Bogen indeholder en lang række personlige beretninger, hvor børn, unge, voksne, forældre og øvrige pårørende fortæller om livet med ADHD. Derudover rummer bogen korte faktuelle afsnit om ADHD, symptomer, behandling og gode råd.

Bogens undertitel, "da Rita flyttede ind" - stammer fra kvinde, der fortæller om tiden før og efter hendes mand starter i medicinsk behandling med Ritalin for sin ADHD, hvor hun siger til børnene om farens positivt ændrede adfærd i familien: Jamen det var jo før Rita flyttede ind - og dermed gjorde en forskel i den familie.

Vi søger i vores projekt andre metoder til at gøre en forskel for mennesker med ADHD. Rita må godt være med, men måske skal hun suppleres af værktøjer, handleplaner og bevidste strategier for at give en størst mulige effekt og udvikling?!

Læs selv mere i bogen. Den kan anbefales til alle: diagnosticerede, pårørende, lærere, pædagoger eller andre omsorgspersoner, der hurtigt vil skaffe sig viden om ADHD.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar